ORDU / ALTINORDU - Başöğretmen Ortaokulu

OKULUN/KURUMUN TARİHÇESİ:

Başöğretmen İlköğretim Okulu 2001-2002 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açılmıştır. Aynı yıl eğitim-öğretime de başlamıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ODTÜ Teknik Tıp Projesine göre Eğitime Katkı Payı desteği ile yapılan okulumuz,1-8 sınıf öğrencileriyle eğitim-öğretim faaliyetlerini sürmektedir.

Okulumuz ve konferans salonu çevre alanı ile birlikte yaklaşık 10000 metrekarelik bir alana oturtulmuştur. 44 derslik, idari ve destek birimleriyle ilimizin en güzel okul binalarındandır.

Avrupa Sağlığı Geliştiren Okullar Ağı üyesi de olan okulumuz; geniş koridorları ve üç ayrı merdivenden katlara çıkış kolaylığı ile de dikkat çekmektedir.

Dıştan güzel görünümünü geniş bahçesi desteklemektedir. Okulumuza ait Konferans Salonu en önemli birimlerindendir.

2003-2004 Eğitim-öğretim yılından itibaren okulumuzun 2. Katı Bakanlığımız tarafından Bilim Sanat Merkezi Müdürlüğüne tahsis edilmiş olup 2012 yılında Bilim Sanat merkezi kendi binasına taşınmıştır.

2004-2005Eğitim Öğretim yılından itibaren okulumuzun 3. Katı Bakanlığımız tarafından Başöğretmen Anadolu lisesine tahsis edilmiş olup 2007 Nisan ayında Başöğretmen Anadolu lisesi kendi binasına taşınmıştır.

Yayın: 05.12.2013 - Güncelleme: 12.02.2023 22:39 - Görüntülenme: 2480